Pages

15 Mart 2013 Cuma

Fenerbahçe'nin rakibi Lazio


UEFA Avrupa Ligi'nde yoluna emin adımlarla devam eden temsilcimiz Fenerbahçe, çeyrek finalde İtalya'nın köklü ekiplerinden Lazio ile eşleşti. Sarı-Lacivertliler ilk maçı 4 Nisan 2013'te Şükrü Saracoğlu Stadı'nda, rövanşı ise 11 Nisan 2013'te deplasmanda ve Lazio'nun cezası nedeniyle seyircisiz oynayacak.


Türkiye saatiyle bugün 13.40'ta, İsviçre'nin Nyon kentinde yapılan kura çekimi sonucunda, temsilcimiz Fenerbahçe, İtalyan takımı Lazio ile eşleşti. 4/11 Nisan tarihlerinde oynanacak olan çeyrek final karşılaşmalarının ilki, Şükrü Saracoğlu Stadyumu'nda; Roma'daki rövanş maçı ise Lazio'nun cezası nedeniyle seyircisiz oynanacak.
Tehlikeli rakip
9 Ocak 1900'de İtalyan ordusu mensupları tarafından kurulan Lazio İtalya'da başkent Roma şehrinin bir takımıdır. İtalya Serie A'da 2 şampiyonluğu bulunan Mavi-Beyazlı ekip, son şampiyonluğunu 2000'de yaşadı. 90'lı yılların sonunda tarihinin en görkemli yıllarını yaşayan Lazio'nun kadrosunda Juan Sebastian Veron, Diego Simeone, Pavel Nedved ve Nesta gibi dünya yıldızları bulunuyordu. 

UEFA Avrupa Ligi J grubunda Tottenham, Panathinaikos ve Maribor ile eşleşen Lazio, grubunu 12 puanla lider tamamladı. 2. turda Fenerbahçe'nin grubunu ikinci sırada tamamlayan Borussia Mönchengladbach'la eşleşen ve Almanya'daki ilk maçta 3-3 berabere kalan Lazio, rakibini evinde oynadığı maçta 2-0 yenerek bir üst tura adını yazdırdı.

Teknik direktörlüğünü geçtiğimiz sezon Samsunspor'u çalıştıran Bosna Hersekli teknik adam Vladimir Petkovic'in yaptığı mavi beyazlılar, Avrupa Ligi 3. turunda yine bir Alman ekibi olan Stuttgart ile eşleşti. Lazio, bu turu fazla zorlanmadan, 2-0 ve 3-1'lik skorlarla iki maçı da kazanarak geçti.

Maçlarını 82 bin kişilik Roma Olimpiyat Stadı'nda oynayan İtalyan ekibi, cezası nedeniyle Fenerbahçe maçını seyircisiz oynayacak.
Lazio, bu sezon Serie A'da 28 maçta 14 galibiyet, 5 beraberlik ve 9 mağlubiyet aldı. Rakip filelere 37 gol bırakan Lazio kalesinde 34 gol gördü.
İşte UEFA Avrupa Ligi çeyrek final eşleşmeleri:
Chelsea - Rubin Kazan
Tottenham - Basel
Fenerbahçe - Lazio
Benfica - Newcastle United

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder