Pages

15 Mart 2013 Cuma

Galatasaray'ın rakibi Real Madrid


Şampiyonlar Ligi'nde yoluna emin adımlarla devam eden Galatasaray'ın çeyrek finaldeki rakibi Real Madrid oldu. Aslan, ilk maçı deplasmanda oynayacak.


Türkiye saatiyle bugün 13.00'te, İsviçre'nin Nyon kentinde yapılan kura çekimi sonucunda, Sarı-Kırmızılı temsilcimizin rakibi Real Madrid oldu. Galatasaray, daha önce 2001 senesinde de İspanyol temsilcisiyle çeyrek finalde eşleşmiş; evinde 3-2 kazanmasına rağmen deplasmanda 3-0 kaybederek elenmişti.

Eşleşmenn ilk maçı 2-3 Nisan'da, Santiago Bernabeu'da, rövanş ise 9-10 Nisan'da, TT Arena Stadyumu'nda oynanacak. 23-24 Nisan 2013 ve 30 Nisan-1 Mayıs 2013 tarihindeki yarı final maçlarının ardından 2013 UEFA Şampiyonlar Ligi final maçı 25 Mayıs 2013 Cumartesi günü Londra'nın Wembley Stadı'nda yapılacak. Öte yandan yarı final eşleşmeleri 12 Nisan Cuma günü Nyon'da yapılacak kura çekimiyle belirlenecek.
İşimiz oldukça zor
Real Madrid, 6 mart 1902'de kuruldu. Şampiyonlar Ligi'ni 9 defayla en çok kazanan takım konumunda bulunan Real Madrid, bu sene İspanya La Liga'da yarıştan erken koptu. Lig yarışında erken havlu atan Jose Mourinho'nun öğrencileri bu sene tamamiyle Şampiyonlar Ligi'ne konsantre olmuş durumdalar. 10. kez Şampiyonlar Ligi'ni kazanmayı hedefleyen Eflatun-Beyazlılar, sezonu iyi bir şekilde noktalamak istiyor.
İspanyol ekibi Şampiyonlar Ligi'ne grup aşamasından katıldı ve gruplarda Manchester City, Ajax ve Dortmund'la karşılaştı. Ölüm grubunu Borussia Dortmund'un ardından ikinci sırada tamamlayan Real Madrid'in bir üst turdaki rakibi İngiliz devi Manchester United oldu.
Maçlarını 80.534 kapasiteli Santiago Bernabeu'da oynayan Real Madrid, Şampiyonlar Ligi 2.tur ilk maçında  sahasında Manchester United ile 1-1 berabere kalmıştı. İspanyol devi ikinci karşılaşmada Old Trafford'ta rakibini 2-1 yenmiş ve çeyrek finale kalmıştı.
2012 senesinde La Liga'yı Şampiyon tamamlayarak ezeli rakibi Barcelona'nın üstünlüğüne son veren Real Madrid, son Şampiyonlar Ligi şampiyonluğunu 2002 senesinde kazanmıştı. Finalde Alman ekibi Bayer Leverkusen'i 2-1 yenen Real Madrid 12.kez oynadığı finalde kupaya 9.kez uzanmıştı.
İspanyol devinin kadrosunda da birbirinden önemli yıldızlar bulunuyor. Çeyrek final yalnızca Real Madrid - Galatasaray çekişmesine değil aynı zamanda Cristiano Ronaldo - Burak Yılmaz çekişmesine de sahne olacak. Her iki golcü de Şampiyonlar Ligi'nde 8 golle krallık yarışında ilk sırada bulunuyor.
Real Madrid bu sezon La Liga'da oynadığı 27 maçta 18 galibiyet 4 beraberlik ve 5 mağlubiyet aldı. 66 gol atan İspanyol ekibi kalesinde 25 gol gördü.

İşte Şampiyonlar Ligi çeyrek final eşleşmeleri:
Malaga - B. Dortmund
Real Madrid - Galatasaray
P.S.G. - Barcelona
Bayern Münih - Juventus

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder